Control: "Schaatssters vanwege geld weg"

Peterselieman

Volgens de Control-schaatsploeg zijn Marianne Timmer, Annette Gerritsen en Margot Boer vertrokken omdat ze te veel geld eisten. Eerder deze week werd het Team Liga gepresenteerd en werd het tijd voor de ploeg van Jac Orie om hun kant van het verhaal uit de doeken te doen.

Via een persconferentie op 7 mei maakten Timmer, Gerritsen en Boer bekend te vertrekken bij Control omdat ze een CAO moesten ondertekenen, terwijl nog helemaal niet bekend was wat er in zou komen te staan. Een reden die er bij Control niet in gaat. "Laten we eerlijk zijn: het ging gewoon om de poen," zei bestuurslid van het schaatsteam van Orie Jos Valentijn tegen NUsport.

De onderhandelingen met Timmer waren van korte duur, omdat Control 70.000 euro bood en Timmer in haar contract bij DSB nog een bedrag van 225.000 euro had staan en daar niet te veel op in wilde leveren. Bij Gerritsen en Boer dacht Control er uit te komen, maar op het laatste moment haakten beide sportsters af.

Volgens de manager van Timmer en Boer, Henk Timmer, ging het niet om het geld. "Marianne heeft dat geld echt niet meer nodig." Uiteindelijk heeft alles geleid tot het ontstaan van Team Liga met Peter Kolder als trainer.