Wielerbaan WK nog niet goedgekeurd

Peterselieman

De internationale wielerunie UCI heeft de wielerbaan in Apeldoorn nog niet goedgekeurd. In maart volgend jaar zal het wereldkampioenschap op de piste worden gehouden en directeur van de KNWU Huib Kloosterhuis verwacht dat het toernooi gewoon doorgang zal vinden.

De UCI heeft de baan wel al geïnspecteerd, maar volgens Kloosterhuis ontbreekt de goedkeuring nog. "De baan is wel veilig, maar het gaat vooral om details waarom de goedkeuring nu nog ontbreekt. Ik ga ervan uit dat de gemeente ervoor zorgt dat alles op tijd in orde komt en dat de baan officieel erkend wordt. Ik maak me wel een beetje zorgen. De komende tijd gaan we ook zeker de vinger aan de pols houden. Maar de wereldkampioenschappen gaan hoe dan ook door, want de UCI kan ook een tijdelijke goedkeuring voor de baan afgeven."

In dezelfde hal staan in februari de Nederlandse kampioenschappen indooratletiek op het programma. Het kunststof voor de baan zal naar verwachting op tijd gerepareerd zijn om in ieder geval vier wedstrijdbanen te garanderen en de goedkeuring van het IAAF te krijgen.