[Upd] KNVB: Van Bommel blijft bij Oranje

Peterselieman

FC Bayern München wil niet dat Mark van Bommel vanavond met Oranje meespeelt in het EK-kwalificatieduel tegen Zweden. De middenvelder liep in de wedstrijd tegen Moldavië een knieblessure op en deze moet volgens de Duitse club door clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt onderzocht worden.

Bayern heeft daarom bij de KNVB aangedrongen op een directe terugkeer van Van Bommel naar München. "De directie van de KNVB is op dit moment in overleg," zei de perschef Kees Jansma. De reden van het opeisen van de middenvelder zal gezocht moeten worden in de hamstringblessure die Arjen Robben momenteel heeft. De aanvaller raakte kort voor het WK in Zuid-Afrika geblesseerd, maar werd door fysiotherapeut Dick van Toorn opgelapt en kon enkele wedstrijden spelen. Naderhand bleek dat Robben rondliep met een grote scheur in zijn hamstrings.

Van Bommel zelf tilt niet zo zwaar aan de opgelopen blessure. Het liefst zou hij gewoon in de ArenA aantreden tegen Zweden. "Ik heb een dikke knie, er zit vocht in. Maar de blessure is niet zo ernstig."

Update

De KNVB heeft het verzoek van Bayern München om Mark van Bommel per direct terug te laten keren naar Duitsland afgewezen. Hierdoor zal de middenvelder vanavond tegen Zweden gewoon in actie kunnen komen.