Limbo-ontwikkelaars bezig met nieuw IP

Foe77

Dino Patti, de CEO en mede-oprichter van het Deense Playdead Studios, heeft bekendgemaakt dat ze druk aan het werk zijn aan een nieuw spel. Hij verwacht dat de Limbo-fans het een goed spel gaan vinden: “De gameplay zullen jullie echt leuk vinden. Je voelt dat het is gemaakt door hetzelfde team, maar alles zal anders zijn”.

Ze overwegen om het spel breder te distribueren zodat het spel voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar is: “Als we weer exclusief voor één platform gaan kunnen we dat om meerdere redenen doen, maar we willen uiteindelijk simpelweg dat zoveel mogelijk mensen het spel kunnen spelen”. Patti heeft nogmaals bevestigd dat Limbo exclusief voor Xbox Live Arcade zal blijven. Hij legt uit dat ze bij Limbo hiervoor toen hebben gekozen omdat er veel tijd en geld in was geïnvesteerd en ze hun risico moesten afdekken.

Limbo is de eerste titel van het in 2006 opgerichtte Playdead Studios. Het spel wordt gekenmerkt door de film noir stijl en de ‘trial and death’ gameplay. Het spel is goed ontvangen door critici en verkocht goed vergeleken met andere XBLA titels.

Screenshot van Limbo

Limbo