[MotoGP] Pedrosa in Australië terug

Peterselieman

Dani Pedrosa zal komend weekend in Australië terug gaan keren in de MotoGP. De Spanjaard brak in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan zijn sleutelbeen en onderging in eigen land meteen daarna een operatie. De Honda-rijde miste de races in Japan en Maleisië, maar is er op Phillip Island weer gewoon bij.

"Het was moeilijk om te besluiten niet naar Maleisië af te reizen, maar na een week voel ik dat het de juiste beslissing was omdat mijn toestand sterk verbeterd is," zei Pedrosa. "Ik kijk nu uit naar Australië en hoe ik me op de motor voel. Ik weet wel dat het zwaar zal worden omdat Phillip Island omdat het een veeleisende baan is en ook het weer een grote rol speelt, maar ik geloof er in dat het tijd is om bij mijn team terug te keren en te proberen weer het hoge prestatieniveau van voor de crash in Japan te bereiken."

Dat Pedrosa geen kampioen meer in de MotoGP kan worden deert hem niet. De Spanjaard wil zijn tweede plaats in het kampioenschap behouden en de Honda-motor verbeteren, zodat het team bij de wintertests goed kan presteren en aan volgend seizoen kan werken.