FA ziet definitief af van vervolging De Jong

Sjors (Sj0rSz)

De FA heeft laten weten dat het geen verdere stappen zal ondernemen tegen middenvelder Nigel de Jong van Manchester City. Door een charge van de middenvelder in de vierde minuut van de wedstrijd tegen Newcastle United brak Hatem Ben Arfa zijn been op twee plekken.

Newcastle United had de FA geschreven met de vraag om verdere stappen tegen De Jong te ondernemen. Zij wilde dat de international alsnog gestraft werd voor het blesseren van de huurling van Olympique Marseille, die naar verwachting zes maanden is uitgeschakeld.

"We hebben geantwoord op Newcastle en onze is positie is dat we geen jurisdictie hebben om met terugwerkende kracht actie te ondernemen," liet een woordvoerder van de Engelse bond weten aan de The Daily Telegraph.

De Jong is echter nog niet van alle aanklagers af. Olympique Marseille, dat Ben Arfa verhuurt aan Newcastle United, is ook van plan juridische stappen te ondernemen tegen de international. Bondscoach Bert van Marwijk sloot De Jong eerder al uit voor de interlands tegen Moldavië en Zweden.

De scheidsrechter had de actie van De Jong wel gezien, maar besloot er geen kaart voor te geven. Wanneer een actie eenmaal is beoordeeld kan de bond geen actie meer ondernemen. "De basis van de wetten van het spel is dat de scheidsrechter een beslissing maakt," verklaarde de woordvoerder. "Het is niet toegestaan om met terugwerkende kracht actie te ondernemen. De scheidsrechter heeft het incident gezien, heeft er naar gehandeld en wij kunnen daar niet met terugwerkende kracht verdere actie in ondernemen."