Willem II krijgt opnieuw geld van Tilburg

JJdJ1984

De gemeenteraad van Tilburg is opnieuw akkoord gegaan met een kapitaalinjectie van 1,2 miljoen euro. De Tilburgse coalitiepartijen gingen unaniem akkoord. De Tilburgse ploeg krijgt het geld, uitgesmeerd over vijf jaar, om maatschappelijke activiteiten te ontplooien.

De armlastige nummer achttien van de Eredivisie zal met dit geld zijn selectiespelers laten deelnemen aan activiteiten zoals bezoek van selectiespelers aan ziekenhuizen, trapveldjes en de ontvangst van schoolkinderen in het stadion. Eerder dit jaar moest een voorstel van PvdA-wethouder Jan Hamming om vier ton subsidie aan Willem II te geven nog worden ingetrokken omdat het ontbrak aan steun in de raad.De raad ging mede door eerdere toezeggingen en onder dreiging van een rechtszaak akkoord.

De oppositie stemde unaniem tegen de subsiedie aan de eredivisionist. De oppositiefracties verwijten de wethouder onder meer dat ze wederom met de rug tegen de muur zijn gezet. Een motie van wantrouwen aan het adres van de 'gewaarschuwde' PvdA-wethouder Hamming kreeg nog minder steun (9 tegen 36 stemmen) en haalde het niet.

Eerder dit jaar moest de gemeenteraad van Tilburg al ingrijpen door een dreigend faillisement. Het gemeentebestuur besloot toen de huur van het stadion te verlagen.