Ferguson: "Gesprek heeft Berbatov goed gedaan"

Peterselieman

Dimitar Berbatov is dit seizoen helemaal opgeleefd. Vorig seizoen was het een ander verhaal, maar een gesprek met Alex Ferguson bracht verandering. Met zes doelpunten uit de eerste zeven competitiewedstrijden doet de Bulgaarse spits van Manchester United het uitstekend. Zijn hattrick tegen Liverpool was het hoogtepunt.

Tot aan het begin van dit seizoen zag het er echter niet zo florisant uit voor Berbatov. Hij werd eerder voor dertig miljoen pond gekocht van Tottenham Hotspur, maar kwam in Manchester niet uit de verf. Manager Sir Alex Ferguson geeft nu aan nooit getwijfeld te hebben aan zijn spits. "Aan het begin van het seizoen heb ik gesproken met hem. Ik zei: 'Alleen jij kan dit raadsel oplossen. Jij bent degene die de controle heeft. Je hebt het vermogen en moet dat ook gebruiken om de hoge verwachtingen waar te maken. Wij staan achter je'."

De woorden van Ferguson hebben Berbatov goed gedaan. Volgens de ervaren manager hebben sommige spelers wat meer tijd nodig dan anderen. "Hij is het seizoen fantastisch begonnen. Wanneer je een speler naar Manchester United haalt, is het niet zo dat ze direct een grote hit worden."