Gran Turismo 5 gepre-ordered als een dolle in de UK

Jarno (JarnoF)

Het duurt nog een maand tot de game uitkomt, maar Sony's Gran Turismo 5 heeft ruimschoots de leiding genomen in de pre-order charts volgens één verkoper.

Gran Turismo 5, welke pas op 5 november 2010 verschijnt, staat bovenaan in de multiplatform pre-order chart van shopto.net. Bovendien, zo laat deze chart zien, verkoopt de nieuwste Medal of Honor game beter dan de nieuwste Call of Duty, Black Ops. Wel dient te worden aangetekend dat Medal of Honor deze week uitkomt en het dus geen verrassing is dat deze beter verkoopt dan de titel van Activision.

In gesprek met IncGamers geeft ShopTo's Phil Driver aan dat Medal of Honor op dit moment 20% meer verkoopt, maar met nog twintig dagen te gaan voor de nieuwste Call of Duty zal deze de titel geheel volgens verwachting terugpakken.
Toch blijft de ware ster, the man of the match, het langverwachte Gran Turismo 5.

Opvallend feit is dat in de Verenigde Staten Call of Duty: Black Ops de leiding pakt in de pre-order charts. Verkoper Gamestop heeft aangegeven dat de game een nieuw record heeft geboekt.

"Gamestop heeft op dit moment de cijfers dat de pre-orders van de game, Call of Duty: Black Ops, een record hebben gebroken. Nooit is een game zo vaak gepre-ordered" aldus Gamestops Senior Vice President Merchandising, Bob McKenzie.

Op dit moment ligt de verkoop hoger dan het vorig jaar uitgekomen CoD: Modern Warfare 2, welke een nieuwe standaard had gezet.

 

Gran Turismo 5