Epic Mickey details

Alex van den Broek (Alehandro89)

Nintendo Everything heeft een waslijst aan feiten online gezet over Epic Mickey, deze lijst is ontstaan aan de hand van een interview met Junction Point creative director Warren Spector. Hierbij de leukste feiten en weetjes.

Epic Mickey wordt een spel voor de echte verzamelaars en detectives, er zullen namelijk door het hele spel hidden Mickey's, verstopte kamers en geheimen te vinden zijn. Bovendien zijn er door het hele spel 'pins' te vinden voor iedereen met een verzameldrift.

Door dit enorme aanbod aan speuropties en verzamelmogelijkheden, zal volgens Specter de game ongeveer drie keer uitgespeeld moeten worden om alles te vinden. Bovendien kostte het Specter 26 uur om het spel de eerste keer uit te spelen. Hij gaf echter wel toe dat de doorgewinterde gamer en ongeveer vijftien uur over zal doen.

Om de gameplay leuk te houden, is het bij Epic Mickey niet mogelijk om te 'falen'. Specter vindt dit niet nodig en heeft volgens hem ook geen toegevoegde waarde, aangezien de spelers toch teruggaan naar een eerdere save-game.

De ingame muziek wordt geregeld door componist Jim Dooley, Spector heeft twaalf componisten auditie laten doen. Hij gaf hen de opdracht, klassieke Disney-muziek op zijn kop te keren en er iets speciaals van te maken. Met uiteraard Jim Dooley als winnaar.

Als laatste toevoeging zal door middel van 'logische systemen' het verloop van het spel worden aangepast op de keuzes van de speler. Hoeveel verschillende mogelijkheden er zijn is nog niet bekend.

Genoeg om enthousiast over te worden. Mocht er interesse zijn om het hele interview te lezen, de link is te vinden in de bron.

Epic Mickey staat gepland om in Europa in de winkels te liggen op 26 november 2010, exclusief voor de Wii.

Epic Mickey