[NHL] Flames herstellen zich tegen Kings

Denny (nyny83)

De Calgary Flames hebben hun tweede wedstrijd van het seizoen omgezet in winst. Nadat de openingswedstrijd tegen de Edmonton Oilers, vorig seizoen nog het slechtste team in de NHL, teleurstellend met 4-0 verloren ging werden nu thuis de Los Angeles Kings met 3-1 verslagen. Veteraan Craig Conroy maakte de winnende treffer.

In de openingsperiode werd niet gescoord ondanks twaalf schoten op doel door de Flames. Curtis Glencross opende shorthanded de score in de tweede periode. Kings-verdediger Jack Johnson verloor tijdens een powerplay de puck in de aanvalszone, waarna Brett Sutter de puck de boarding in schoot. Glencross pikte de puck op en schaatste voor het doel van goalie Jonathan Bernier langs om te scoren met een backhander.

Conroy maakte na een minuut spelen in de derde periode de 2-0 die uiteindelijk de winnende treffer bleek. Hij schoot en afstandsschot vanaf de rechtervleugel binnen. De Kings kwamen via Dustin Brown nog wel terug met nog ruim vijf minuten te spelen, maar Niklas Hagman scoorde 23 seconden voor tijd in het lege doel toen goalie Bernier het doel had verlaten voor een extra aanvaller.

Er werden gisteren nog twee andere wedstrijden gespeeld in de NHL. De Boston Bruins versloegen de Phoenix Coyotes met 3-0 en de Edmonton Oilers gaven hun goede start tegen de Flames een vervolg door ondanks dat ze slechts dertien schoten op doel produceerden met 3-2 van de Florida Panthers te winnen.