'Freire stopt na 2011'

Sjors (Sj0rSz)

Oscar Freire rijdt naar verwachting volgend seizoen voor de laatste keer rond als profwielrenner. Dit liet de Spanjaard na afloop van Parijs-Tours aan de Belgische krant Het Nieuwsblad weten. Volgens de renner van Rabobank is zijn afscheid voor 90 procent zeker.

"Ik sta nog tot eind volgend jaar onder contract bij Rabobank. In het begin van mijn carrière had ik me voorgenomen om door te gaan tot mijn 40ste, maar ik besef dat de tijd erg snel gaat. Laten we zeggen dat ik met 90 procent zekerheid volgend jaar stop", lichtte Freire toe.

Freire wilde in zijn laatste seizoen graag met de regenboogtrui om zijn schouders rond rijden, maar slaagde er twee weken geleden niet in om het WK wielrennen in het Australische Geelong te winnen. "Ieder jaar probeer ik vooral in vorm te zijn op het WK, en dat was ook dit jaar weer het geval. Maar in Australië is alles wat slecht kon gaan voor mijn ploeg, slecht gegaan."

"Ik heb veel energie in de koers moeten steken. Ik heb een prachtkans de nek omgedraaid maar zo gaat dat nu eenmaal, Hushovd is een verdiende kampioen."