Mathijsen speelt interlands liever op woensdag

Sjors (Sj0rSz)

Joris Mathijsen is geen voorstander van het feit dat interlands tegenwoordig niet meer op woensdag, maar op dinsdag worden gespeeld.

Doordat de thuisduels zijn verzet naar een andere dag, lopen de stadions minder vol. "Op woensdag zijn veel kinderen 's middags vrij en is het voor vader en moeder makkelijker om naar Amsterdam te reizen. Als het stadion dan wel volzit, speel ik liever op woensdag", aldus de centrumverdediger in De Telegraaf.

Mathijsen vindt het besluit van de UEFA en FIFA echter wel begrijpelijk. "Voor de clubs is het lekker dat hun internationals een dag eerder terug zijn. Dat De Kuip tijdens Nederland-Finland halfleeg was, vond ik echter niks." Morgen zal de Amsterdam ArenA waarschijnlijk meer gevuld zijn voor de topper tegen Zweden, dat net als Oranje nog geen punten inleverde.

Bondscoach Bert van Marwijk is wel tevreden met de nieuwe wedstrijddagen van Oranje. "In het belang van de spelers en de clubs in het overvolle programma. Sportief kan ik geen enkele reden vinden om hiervan af te wijken. Gebeurt dat na een evaluatie toch dan is het louter en alleen om commerciële redenen. Ik vind dat we daarvoor niet moeten wijken."