David O. Russell gaat Uncharted-film regisseren

Kn0x

Realisme komt terug in Uncharted-film, aldus David Russell. Sony heeft bekendgemaakt dat Russell alsnog hun film over Uncharted zal gaan regisseren. Russell was al eerder in beeld om de film te regisseren, maar gaf toen de voorkeur om te gaan werken aan een ander project Pride and Prejudice and Zombies.

Toen Natalie Portman echter besloot om te stoppen met laatstgenoemde film door een te drukke agenda, besloot Russell om zijn activiteiten daar ook te staken. Sony haakte hierop in en besloot om Russell nogmaals te vragen voor hun film.

Naast de regie zal Russell waarschijnlijk ook een deel gaan herschrijven. Momenteel is een groot deel van het script geschreven door Thomas Dean Donnelly en Joshua Oppenheimer - die we kennen van klassiekers als Sahara, Sound Thunder en Thoughtcrimes. "David [Russell] is een geweldige keus voor deze film", aldus Matt Tolmach, co-president van Sony's Colombia Pictures.

"Hij is bedreven genoeg om alle klassieke elementen te verwerken in deze film: personages die groeien in hun rol, geweldige humor en schitterende actiescenes. Hij heeft een briljante visie en wij zijn er dan ook zeker van dat de unieke aanpak te zien zal zijn."

De verfilming van het epische spel Uncharted is gepland om in de zomer van 2011 uit te komen, maar zal waarschijnlijk later verschijnen. Zookeeper, een komedie met Kevin James komt ook uit in de zomer van 2011 en Sony is bang dat ze daardoor publiek zullen verliezen. 

 

I approve