Marseille neemt juridische stappen tegen De Jong

Redactie

Olympique Marseille bereidt juridische stappen voor tegen Manchester City. De Franse club wil compensatie vanwege de tackle waarmee Nigel de Jong het been van vleugelspeler Hatem Ben Arfa op twee plaatsen brak.

Marseille heeft Ben Arfa voor een seizoen uitgeleend aan Newcastle United. Marseille-voorzitter Jean-Claude Dassier zei zondag dat de advocaten van de club al aan de zaak werken en een aanklacht tegen De Jong in voorbereiding hebben.

Dassier zei op de Franse televisie niet welke juridische stappen de club precies gaat nemen, maar wel 'dat de Europese velden van dit type speler moet worden ontdaan'. De Jong heeft al veel kritiek te verduren gehad vanwege de overtreding. Zo heeft bondscoach Bert van Marwijk hem uit de selectie gezet voor de interlands tegen Moldavië en Zweden.

Manchester City-speler De Jong ging al vaker in de fout. Zo trof de middenvelder in de WK-finale Spanjaard Xabi Alonso met een karatetrap op zijn borst en hield Amerikaan Stuart Holden aan een charge van de Nederlander een botbreuk over.

Opmerkelijk genoeg kreeg De Jong voor zijn overtreding op Ben Arfa geen kaart. Volgens Brian Kidd, assistent-trainer van Manchester City, was er geen opzet in het spel.


(Foto: Novum)