"Het plezier is heel groot in Nederlands elftal"

Olga Kroeders

Klaas-Jan Huntelaar voelt zich in zijn element bij Oranje. De spits van Schalke 04 scoorde al zes keer in de drie EK-kwalificatieduels.

"Ik voel me lekker. Ik speel altijd negentig minuten. Dat geeft vertrouwen', zegt Huntelaar tegenover OnsOranje. "En dan kun je jezelf ook goed laten zien. En voetballend gaat het ook heel lekker, zoals je hebt kunnen zien tegen Moldavië bij combinaties met Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. Het loopt gewoon goed."

Zijn overgang van AC Milan naar Schalke heeft bijgedragen aan zijn huidige vorm. "Het gaat allemaal automatisch als je speelt. Als je niet speelt zoek je continu naar mogelijkheden om jezelf te laten zien. En nu ik altijd speel, dan komen die mogelijkheden heel natuurlijk", vervolgt de eerste spits van het Nederlands elftal.

Huntelaar is tevreden over de huidige vorm van Oranje. "Het plezier is heel groot in het team. We voetballen goed. We zoeken ook echt naar bepaalde dingen in het veld. Korte combinaties, snel spel, waardoor de tegenstander ook niet de kans krijgt om te bewegen, om goed te gaan staan. We genieten als we op het veld staan."

De oud-Ajacied weet dat dinsdag een zwaar duel op het programma staat. "De Zweden hebben een goede ploeg. We zijn ermee bezig, maar toch zijn we meer gefocust op ons eigen spel. Als we dat goed doen, hebben we een goede kans. Wij willen weer zo'n ongeslagen serie neerzetten, net als voor het WK. Ik denk dat we goed bezig zijn, en al een aantal jaren heel weinig punten gemorst hebben."