Parijs - Tours prooi voor Freire

Frank (franklop)

De 104e editie van Parijs - Tours is gewonnen door Oscar Freire. De Spanjaard van de Rabobank-formatie won in de sprint van Angelo Furlan en Gert Steegmans. Man van de wedstrijd was Geoffroy Lequatre, die in de finale lang vooruit bleef, maar in de slotmeters werd gegrepen.

Een kopgroep van 8 renners reed lang vooruit, met de opvallendste naam Juan Antonio Flecha. De groep kreeg echter geen grote voorsprong en het door Rabobank (Freire), Lampre (Hondo) en Omega Pharma-Lotto (Gilbert) geleidde peloton hield ze binnen schootsafstand.

Uiteindelijk ontsnapten er vier renners uit de groep, die in de finale werden aangevuld door vier verse krachten uit het peloton. Desondanks werd de groep op tien kilometer van de streep gegrepen. Alleen Geoffroy Lequatre wist een gaatje op de groep te houden en bouwde zijn voorsprong zelfs uit.

Daarachter ging Sepp Vanmarcke achter de Fransman aan en kwam tot op 15 seconden van de renner van de renner van Radioshack, maar hij werd snel ingerekend. Ook Matteo Tossatto en Niki Terpstra kwam er niet bij en het peloton bleef lang op 20 seconden hangen.

In de rechte slotkilometers wist het peloton zich wat meer te organiseren achter de Fransman en kwam snel dichterbij. In de slotmeters werd hij dan ook gegrepen door de sprintende meute. In de sprint was Oscar Freire de sterkste en bezorgde Rabobank de tweede zege van het weekend.

Uitslag Parijs - Tours

# Renner Ploeg Tijd
1 Oscar Freire (Spa) Rabobank  04:52.54
2 Angelo Furlan Lampre z.t.
3 Gert Steegmans (Bel) Radioshack z.t.
4 Klaas Lodewyck (Bel) Topsport Vlaanderen z.t.
5 Yukiya Arashiro (Jap) Bouygues Telecom z.t.
6 Romain Feillu (Fra) Vacansoleil z.t.