'Roda JC leeft nog dankzij het stadion'

Olga Kroeders

Roda JC heeft weten te overleven dankzij het tienjarig Parkstad Limburg Stadion. Dat meent de manager commerciële zaken Roger Pickee.

Het stadion van de club uit Kerkrade bestaat sinds augustus tien jaar en dat betekent felicitaties en mooie woorden voor het Parkstad Limburg Stadion. Zo meent de manager van commerciële zaken van Roda JC dat de club zonder het stadion niet had kunnen overleven. Dat zegt hij tegenover de Limburgse zender L1.

Volgens Pickee is het Parkstad-stadion ook het verschil tussen Roda en de overige clubs in Zuid-Limburg. Oud-voorzitter Theo Pickee, vader van Roger, werkte acht jaar lang aan de totstandkoming van het stadion in Kerkrade. Het mooiste moment uit de historie van de thuisbasis van Roda vindt Roger Pickee nog steeds de opening van het stadion.

Als sportief hoogtepunt noemt Pickee de Europacupwedstrijd tegen AC Milan in februari 2002 (0-1). Dieptepunt was de nacompetitiestrijd in 2008. "Als we toen hadden verloren van Cambuur, was het over en sluiten geweest", aldus Pickee.