"Mijn moeder zal trots zijn op mijn eerste basisplek"

Olga Kroeders

Darren Bent start dinsdag mogelijk voor het eerst in de basiself bij Engeland. De concurrentie in de spits is gering door blessures.

Bondscoach Fabio Capello kan niet beschikken over de geblesseerden Jermaine Defoe en Bobby Zamora. Bent kan daardoor mogelijk rekenen op zijn eerste basisplaats sinds hij bij The Three Lions actief is. Engeland treedt dinsdag aan tegen Montenegro.

De mogelijke eerste basisplaats gaat voorbij aan de moeder van Bent, zijn grootste fan. "Mijn moeder zal trots zijn", vertelt de 26-jarige spits van Sunderland tegen Engelse media. "Ze is op wereldreis, dus ze zal enorm teleurgesteld zijn dat ze er niet bij kan zijn. Maar de wereldreis kreeg ze van mij cadeau, dus ze mag eigenlijk niet klagen", glimlacht Bent.

De wedstrijd tegen Montenegro wordt volgens Bent geen walk-over voor de Engelsen. De Montegrijnen staan verrassend aan kop in groep G. "Ze hebben een aantal goede spelers, zoals Mirko Vucinic (AS Roma). We weten dat het niet makkelijk wordt. De tijden dat je 'mindere' tegenstanders met 10-0 kon oprollen zijn voorbij."