Veerboot in brand op Oostzee

Redactie

Een autoveerboot is op de Oostzee in brand gevlogen. Dat hebben de Duitse autoriteiten zaterdag bekendgemaakt. Alle passagiers en bemanningsleden konden worden gered, 22 personen raakten gewond.

Op het bovendek van de onder Litouwse vlag varende Lisco Gloria vond rond middernacht een explosie plaats, waarna een grote brand ontstond. Wat de oorzaak van de explosie was is nog onduidelijk.

Maritieme deskundigen zijn zaterdag met helikopters op de veerboot neergelaten en hebben het schip verankerd om te voorkomen dat het richting de kust drijft. Het schip staat nog steeds in brand en brandweerlieden proberen het schip te koelen, zodat het niet in stukken breekt.

Zes schepen die in de buurt waren hebben geholpen bij het evacueren van de opvarenden. Drie personen werden met helikopters naar het ziekenhuis overgebracht. De rest van de passagiers en bemanningsleden werd later met een andere veerboot teruggebracht naar Duitsland.

De Lisco Gloria had meer dan tweehonderd personen aan boord en was van de Duitse havenstad Kiel onderweg naar Klaipeda in Litouwen.