Weekend vrij komt Vloet niet goed uit

Olga Kroeders

Wiljan Vloet is ontzettend in zijn element met N.E.C. Nijmegen, dat stappen voorwaarts aan het maken is volgens de trainer.

De Nijmegenaren verloren vorige week met 2-0 bij NAC Breda, ondanks een voortreffelijke partij. "Natuurlijk wil ik elke wedstrijd winnen en was het verlies pijnlijk, maar toch biedt dit veel perspectief", aldus Vloet.

"Ik had niet verwacht dat we met deze selectie al zo'n grote stap hadden gemaakt. Het resultaat is belangrijk, maar op de lange termijn wordt goed voetbal altijd beloond met punten", zegt de trainer in Voetbal International. Die woorden werden beaamd door technisch directeur Carol Aalbers. "Dit was de beste uitwedstrijd van N.E.C. sinds jaren."

De interlandweek komt niet als geroepen, vindt Vloet. "Deze lijn willen we doortrekken, daarom komt het vrije weekend ons ook even niet uit. Aan de andere kant krijgen de blessuregevallen op deze manier de tijd om te herstellen. Ik verwacht dat Leroy George en Erton Fejzullahu aan het einde van de week weer volledig de training kunnen hervatten."