Justin Timberlake luistert het liefst naar vinyl

Redactie

Justin Timberlake is redelijk ouderwets als het gaat om het luisteren van muziek. De 29-jarige zanger hoort liever platen dan cd's. "Muziek klinkt veel beter op vinyl. Het geluid komt gewoon beter tot zijn recht in de analoge versie."

"Ik hou van oude muziek als die van The Beatles en The Beach Boys. Hun elpees klinken zo warm, dat kun je alleen maar horen op vinyl", zegt de zanger in een interview met de Duitse krant Frankfurter Rundschau.

Toch ziet Timberlake de voordelen van het digitale tijdperk ook wel. "Het is natuurlijk fantastisch dat je binnen enkele seconden duizenden mensen kunt bereiken met een mp3'tje. "Timberlake is momenteel te zien in een film over Facebook, The Social Network. Zelf gebruikt hij het sociale netwerk niet voor privédoeleinden.

"Er zijn maar weinig mensen die ik echt vertrouw", verklapt de zanger. "Hun telefoonnummers staan allemaal in mijn mobiele telefoon. Mijn vrienden zijn de mensen met wie ik groot geworden ben en daar kan Facebook niks aan veranderen."

Onlangs zei de zanger dat hij zijn muziekcarrière voorlopig opzijschuift, zodat hij zich geheel kan richten op acteerwerk. "Ik zal nooit stoppen met het maken van muziek. Ik ben er alleen nog niet uit in welke mate ik dat voortaan ga doen", zei hij in een interview.


Justin Timberlake (Foto: Novum)