Agustien alsnog naar Swansea City

Olga Kroeders

Kemy Agustien heeft alsnog een transfer naar Swansea City te pakken. De 24-jarige middenvelder tekent voor twee seizoenen in Wales. Agustien, die sinds zijn contract bij AZ deze zomer werd ontbonden transfervrij was, liep in de voorbereiding op dit seizoen al stage bij Swansea. Een knieblessure gooide toen roet in het eten.

Afgelopen maand werkte Agustien bij Swansea aan zijn herstel. Nu de voormalig jeugdinternational weer fit is en een medische keuring doorstaan heeft, had de club uit het Engelse Championship nog steeds een plekje voor hem. Bij Swansea treft hij landgenoten Dorus de Vries, Ferry Bodde en Cedric van der Gun.

Agustien begon zijn profcarrière in 2004 bij Willem II. Na 55 wedstrijden in twee seizoenen trok hij naar AZ. In zijn eerste seizoen werd hij verhuurd aan Roda JC, maar in de jaargang 2007/2008, waarin AZ slechts elfde werd, kon Agustien regelmatig op een basisplaats rekenen. In het kampioensjaar van de Alkmaarders werd Agustien verhuurd aan Birmingham City. Vorig jaar verhuurde AZ de middenvelder aan RKC Waalwijk.