Skil-Shimano begint vrouwenploeg

Olga Kroeders

Vanaf komend seizoen heeft Skil-Shimano ook een vrouwenploeg. Onder de naam Skil-Koga rijden onder anderen Regina Bruins, Suzanne de Goede, Roxane Knetemann en Amy Pieters dan hun races. Oud-renster Sharon van Essen wordt de ploegleider van de nieuwe equipe. Sissy van Alebeek, voormalig Nederlands kampioen en commercieel manager van Skil-Shimano, krijgt het management van de ploeg in handen.

Met de nieuwe vrouwenploeg treedt Skil in de voetsporen van andere grote ploegen die zowel een mannen- als een vrouwenploeg hebben, zoals HTC-Columbia en Cervélo. Die laatste ploeg wordt, net als een deel van de mannenploeg overgenomen door Team Garmin.

De Skil-Koga-ploeg wil de rensters optimale mogelijkheden bieden voor de Olympische Spelen van 2012. Een tweede doel is vervolgens het WK in Valkenburg in de najaar van dat jaar. Directeur Iwan Spekenbrink van de Skil-Shimano-ploeg noemt 2012 dan ook de rode draad. "Dit is een mooi en bijzonder project waarmee we een mooie link tussen de wielersport voor mannen en vrouwen leggen."