Erotische kalender voor premier Poetin

Roel (Zapato)

De Russische premier Vladimir Poetin wordt vandaag achtenvijftig jaar oud, en dat blijkt reden voor een feestje. Verschillende studentes besloten ter ere van zijn verjaardag een erotische kalender te maken, waarin ze in verschillende lingeriesetjes poseren.

De kalender is getiteld 'Vladimir Vladimirovich, we houden van je. Fijne verjaardag Mr. Putin'. De vrouwen zijn allemaal studentes Journalistiek, en staan in vuur en vlam voor hun premier. Zo wenst Lena Gornostayeva, Miss Maart, haar premier een fijne verjaardag met de boodschap: "U doofde de bosbranden, maar ik sta nog steeds in brand."

De woordvoerster van de faculteit is niet blij met de kalender, en noemt het een 'werk van erotische wansmaak'. De modellen poseerden gratis. Maxim Perlin (22) zette de kalender in elkaar: "Het idee van de kalender was om niet zomaar meisjes die honderd dollar wilden verdienen te fotograferen, maar juist zij die al wat hebben bereikt en een mening hebben over politiek."

Waarom de dames dan in lingerie zijn gefotografeerd? "Naar mijn mening is dat mooier en interessanter." Perlin werkt voor een pro-Kremlin site, genaamd Russia.ru. Hij ontkent lid te zijn van welke pro-Kremlin organisatie dan ook en stelt dat 'negentig procent van de meisjes vriendinnen zijn'.

Benieuwd? Check hier de foto's!