"Van der Sar stopt na dit seizoen"

Sjors (Sj0rSz)

De keeperstrainer van Manchester United, Eric Steele, heeft vandaag onthuld dat Edwin van der Sar na dit seizoen zijn carrière als prof zal beëinigden. De voormalig international van het Nederlands elftal bereikt op 29 oktober de leeftijd van 40 jaar.

"Ik denk dat Edwin alles op een rijtje heeft gezet en heeft besloten dat dit zijn laatste jaar is", liet Steele weten. "Hij is een verstandig en intelligent man. Ik denk niet dat hij mij of trainer Alex Ferguson nodig heeft om tot de conclusie te komen wanneer de tijd rijp is om te stoppen."

"Als Van der Sar tot Kerstmis de tijd krijgt en hij en de coach denken dat het moet, nemen we dan een besluit", ging Steele verder. "Het ligt eraan hoe Edwin zich voelt en hoe hij presteert. Als prestaties achterwege blijven zal de trainer beslissen, maar dat zal Edwin dan eveneens doen."

Van der Sar debuteerde in het seizoen 1990/1991 voor Ajax en zou vervolgens negen jaar bij de Amsterdammers blijven. Vervolgens trok de doelman naar Juventus, Fulham en Manchester United. Bij de laaststgenoemde club staat de Nederlander nog altijd onder contract.