Renault ontkent beweringen Räikkönen

Peterselieman

Het Formule 1-team van Renault ontkent de beweringen van Kimi Räikkönen dat het alleen maar de naam van de Fin gebruikte om het imago te verbeteren. The Iceman zei eerder deze week dat hij volgend jaar niet voor Renault zal gaan racen en was teleurgesteld dat de renstal naar buiten bracht dat ze met hem in gesprek waren.

"We wilden helemaal niet profiteren van Kimi's imago, zoals hij beweerde in de media," zei de teambaas van Renault Eric Boullier tegen Autosport. "De manager van Räikkönen nam na Spa contact met ons op en wij zeiden: 'heb even geduld. We voelen ons vereerd dat je contact met ons hebt opgenomen, maar we willen eerst de potentie van Vitaly Petrov evalueren en als we een conclusie hebben getrokken nemen we weer contact op.' Zo ging het."

"Sinds die tijd hebben we nog niet met hen gesproken, omdat de evatuatie Vitaly nog niet afgerond hebben. Ik heb nooit de media ingeschakeld en ik zie er het voordeel ook niet van in om te zeggen dat Kimi interesse in ons heeft. De media was zeer geïnteresseerd en in de afgelopen weken is er veel over geschreven. Ik denk dat er over niets anders viel te schrijven en ik denk dat Kimi het niet leuk vond dat alles in de media besproken werd."

"Ik hou altijd mijn woord en toen het bekend werd was ik eerlijk en beleefd. Ja, we voelden ons gevleid dat er contact met ons werd opgenomen, maar meer heb ik niet gezegd. Nu is alles hoop ik duidelijk voor hem en voor mij en is de discussie ten einde."