Barrichello: "Williams doet me denken aan Ferrari"

Peterselieman

Rubens Barrichello prijst de snelheid waarmee Williams dit jaar haar Formule 1-bolide heeft ontwikkeld. De Braziliaan vergelijkt de renstal zelfs met Ferrari dat in het verleden ook een goed ontwikkeltempo tentoon spreidde.

Williams zat er in het begin van het Formule 1-seizoen niet bij, maar door enkele sterke aerodynamische verbeteringen doet de renstal uit Grove goed mee en staat op het punt om Force India in te halen in het constructeurskampioenschap. "Ga een paar maanden terug en kijk naar Istanbul: daar was de auto onbetrouwbaar en slecht, we waren helemaal nergens. Maar in die moeilijke periode maakte niemand elkaar verwijten. Het was een goede tijd, waarin we een paar sterke onderdelen hebben ontwikkeld," zei Barrichello.

In Singapore was de Braziliaan in de kwalificatie zesde achter de vijf titelkandidaten en wist ook op die plaats te eindigen. "Begin dit jaar hebben we gezegd dat we in Singapore met de laatste verbetering aan de auto zouden komen en ons dan zouden richten op volgend jaar. En toch heeft het team nog een extra aerodynamisch onderdeel meegebracht naar Japan. Dat maakt me heel trots."

"Toen ik bij Ferrari werkte, ging dat ook zo. Het was verbazingwekkend hoe ze de auto konden verbeteren. Ik denk dat het hier bij Williams op eenzelfde niveau zit. Ik ben erg trots op wat we dit jaar bereikt hebben."