Koppejan ontkent spreekverbod

Redactie

CDA-Kamerlid Ad Koppejan is niet van plan zich de mond te laten snoeren. Woensdag had hij samen met Kathleen Ferrier een gesprek met de fractieleiding van het CDA. Dat de twee voormalige dissidenten een spreekverbod opgelegd hebben gekregen, zoals media berichtten, ontkent Koppejan stellig.

"We hebben geconstateerd dat iedereen zijn punt heeft kunnen maken. We hebben nu behoefte aan rust. Ik in ieder geval wel. Het is erg hectisch geweest de afgelopen tijd", laat Koppejan weten.

Hij is echter niet van plan om een toontje lager te gaan zingen. "Ik heb niets van mijn woorden teruggenomen. We hebben ons de afgelopen dagen kritisch uitgelaten in de media. Laat men daar maar aan wennen, ook de heer Wilders. Het zal de komende jaren wel meer gebeuren."

Deze woordkeuze is opmerkelijk. Geert Wilders zei in augustus, toen hij door CDA-senator Hans Hillen werd bekritiseerd vanwege zijn aanwezigheid bij het protest tegen het islamitisch centrum nabij Ground Zero in New York: "Ach, laat hem er maar vast aan wennen. Ik ga gewoon en ik ga zeggen wat ik wil."