FBI-actie tegen politiecorruptie Puerto Rico

Redactie

De Amerikaanse federale recherche FBI is in actie gekomen tegen corruptie bij de politie in Puerto Rico. De FBI heeft daar rond de duizend agenten voor ingezet. Zij pakten tientallen politiemensen op die ervan verdacht worden cocaïnehandelaars bescherming te hebben geboden.

In totaal werden rond de 130 arrestaties verricht. Onder de arrestanten zijn zo'n negentig politiemensen. Verder werden een tiental gevangenisbewakers, twee Amerikaanse soldaten, drie leden van de National Guard en enkele tientallen burgers gearresteerd. Volgens de Amerikaanse minister van justitie Eric Holder zijn de arrestaties het resultaat van het grootste onderzoek naar corruptie bij de politie in de geschiedenis van de FBI.

Volgens Holder, die sprak op een persconferentie in Washington, worden de politiemensen ervan verdacht geld te hebben aangenomen van cocaïnehandelaars. In ruil voor het geld -het ging daarbij om bedragen variërend tussen de vijfhonderd en 4500 dollar- zorgden zij ervoor dat drugstransacties zonder problemen doorgang konden vinden en de handelaren ongemoeid werden gelaten.

Via de eilandstaat Puerto Rico komen veel drugs de Verenigde Staten binnen.


(Foto: Novum)