Golden Sun keert begin december terug

Redactie

Golden Sun: Dark Dawn wordt op 10 december uitgegeven in Europa. Het derde deel uit de Golden Sun-serie verschijnt enkel op de Nintendo DS. Dat heeft Nintendo woensdag bekendgemaakt. Van de eerste twee Golden Sun-games werden ongeveer een miljoen exemplaren verkocht. Sinds de release van de tweede Golden Sun-game op de Gameboy Advance in 2003 werd het echter angstvallig stil rond de serie.

In het laatste Golden Sun-avontuur wist de held van het verhaal de helende krachten van de Golden Sun de vrije loop te laten over de planeet Weyard. Sinds die tijd is bijna alles veranderd. Continenten zijn verschoven en de flora en fauna zijn volledig aangepast aan de nieuwe leefomstandigheden.

De veranderingen van de planeet hebben echter ook nieuwe gevaren met zich meegebracht. Psynergy Vortexes die de elementaire Psynergy uit de wereld zuigen, dreigen de wereld opnieuw kapot te maken. Een nieuwe generatie helden, de kinderen van de helden uit het vorige spel, moet nu opstaan om het mysterie op te helderen.