Timosjenko hekelt kledingvoorschrift

Redactie

De glamoureuze ex-premier van Oekraïne, Joelia Timosjenko, heeft een kledingvoorschrift van de nieuwe regering afgedaan als 'lachwekkend'. Timosjenko die bekendstaat om haar kanten jurken en stilettohakken zei woensdag dat het kledingvoorschrift er zelfs toe zou leiden dat de koningin van Engeland het regeringsgebouw niet zou mogen betreden.

"De Engelse koningin en de Libische leider Moammar Gadhafi bijvoorbeeld, zouden niet worden toegelaten tot het regeringsgebouw", grapte Timosjenko op een persconferentie.

Het kledingvoorschrift dat deze week werd ingevoerd voor ambtenaren die werken in het regeringsgebouw riep mannen op overwegend grijze en blauwe pakken te dragen. De heren wordt bovendien gevraagd om niet twee dagen op rij hetzelfde pak te dragen. Vrouwen werd verzocht om slechts zakelijke pakken te dragen en schoenen met een lage hak. Overdreven make-up en sieraden moeten achterwege blijven.

De stijlvolle outfits en de traditionele Oekraïense vlecht hebben Timosjenko het imago van glamour- en fashionicoon opgeleverd. Sommige Oekraïners zijn echter minder blij met haar verschijning: ze vinden dat ze zich te luxe kleedt in een tijd van economische crisis.

Anna German, een vertrouwelinge van president Viktor Janoekovitsj en eveneens een fashionista, was het ook niet eens met de voorschriften. "Een kledingvoorschrift is archaïsch", zo zei ze. Volgens haar moeten regeringsmedewerkers een aangeboren gevoel voor stijl en ethiek hebben.


(Foto: Novum)