Lampi: "Willem II gaat niet degraderen"

Olga Kroeders

Veli Lampi maakte deze zomer zijn entree bij Willem II. De Finse international denkt dat de Tricolores degradatie kunnen afwenden.

"We moeten de zwakke start snel goedmaken", zegt Lampi tegen Voetbal International. Willem II neemt na acht duels de laatste plaats in met één punt. "Ik denk dat we kunnen overleven. Er zit genoeg kwaliteit in deze selectie. Probleem is dat we nog niet in staat zijn negentig minuten scherp te blijven", vervolgt de Fin.

"Tegen Ajax konden we lange tijd best aardig meekomen. Ik weet niet welke club zal degraderen, maar Willem II in elk geval niet", stelt Lampi resoluut. De 26-jarige verdediger kwam deze zomer over van het Zwitserse FC Zürich. International Lampi kende wisselende successen bij zijn vorige werkgever.

"Ik kwam na een goed seizoen bij Zurich op de bank terecht. De ploeg speelde niet goed en ik werd geslachtofferd. Toen de club aankondigde nieuwe verdedigers te halen, koos is ervoor verhuurd te worden. Daardoor heb ik veel duels in de Champions League gemist. In de voorronden speelde ik drie van de vier wedstrijden. In het hoofdtoernooi heb ik alleen tegen AC Milan mogen spelen", besluit de Fin.