'Strippers, wapens en rechters gaan niet samen'

Redactie

De relatie van een 67-jarige federale rechter in de Verenigde Staten met een stripper begon met een lapdance, maar veranderde al snel in een relatie vol drugs, prostitutie en wapens. De rechter, Jack Camp, bevindt zich nu in een bijzondere positie: hij moet zich verantwoorden tegenover een van zijn collega's. Hij is woensdag aangeklaagd voor drugsbezit en verboden wapenbezit. Als Camp schuldig wordt bevonden kan hij voor jaren achter de tralies verdwijnen.

De relatie van Camp met de stripper begon eerder dit jaar. Hij bezocht een stripclub en kreeg een lapdance. De dag erop keerde hij terug naar de club. Ditmaal bleef het niet bij een lapdance, maar had hij gemeenschap met de vrouw en gebruikte hij cocaïne.

In de maanden die volgden gebruikten de twee samen cocaïne en andere drugs. In juni ging de rechter met de stripper mee om drugs te kopen. Hij nam een semi-automatisch vuurwapen mee. Volgens Camp had hij het pistool meegenomen om de stripper te beschermen. Wat de rechter niet wist, was dat de FBI in het geheim met de vrouw samenwerkte.

Afgelopen vrijdag kwam de zaak aan het licht. Camp vertelde de stripper, die eerder was veroordeeld voor drugshandel, dat hij haar wilde helpen met haar strafblad. Een paar uur later vroeg de stripper Camp om met haar mee te gaan naar een drugsdealer, die in werkelijkheid een undercoveragent was. Tien minuten later werd Camp door de FBI gearresteerd.

Camp werd in de jaren tachtig door de toenmalige Amerikaanse president Ronald Reagan beëdigd. Hij had de reputatie strenge straffen uit te delen, waaronder voor drugsmisdrijven. Hij houdt vol onschuldig te zijn.


FBI: Strippers, wapens en rechters gaan niet samen (Foto: Novum)