Van Hoeven wordt technisch directeur Dutch Lions

Michel (methodmich)

Cor van Hoeven is aangesteld als technisch directeur van de Amerikaanse voetbalclub Dayton Dutch Lions. Hij gaat per 1 november aan de slag bij de club van de Nederlandse eigenaren Erik Tammer en Mike Mossel. Van Hoeven was sinds de zomer actief als hoofd opleidingen bij zaterdagtopklasser Barendrecht.

De Maassluizer werkte al eens in het buitenland, toen hij assistent van Jan Everse was bij het Finse FC Jokerit. Vorig seizoen werd hij tijdens het seizoen ontslagen als hoofdtrainer van Excelsior Maassluis. Vervolgens maakte hij als opvolger van Everse het seizoen af als interim-trainer van RVVH. Van Hoeven, die ook de voetbalschool Winning Skills oprichtte, begon deze zomer bij Barendrecht.

Hij ziet echter een uitdaging bij Dayton Dutch Lions en Barendrecht verleende hem medewerking om een contract te tekenen in de Verenigde Staten. Van Hoeven dient de selectie samen te stellen, waarin weer plaats zal zijn voor diverse Nederlanders. Bovendien gaat hij zich bezighouden met het opstarten van een damesteam en jeugdteams voor spelers en speelsters onder twintig jaar.