Massa: "Zal geen tweede Barrichello worden"

Peterselieman

Ferrari-coureur Felipe Massa heeft tegen het Duitse Bild enkele opmerkelijke uitspraken gedaan. De Braziliaan wordt gezien als tweede rijder bij het Italiaanse team, maar zelf benadrukt hij dat hij er mee zal gaan stoppen als Ferrari een tweede Barrichello van hem probeert te maken.

Deze visie van Massa is opmerkelijk omdat hij tijdens de Grand Prix van Duitsland nog opmerkelijk makkelijk aan de kant ging op teamgenoot Fernando Alonso voorbij te laten. De Braziliaan hoorde over de boordradio dat Alonso sneller dan hem was en de vraag of hij het begrepen had. Enkele ronden later hield hij in en liet de Spanjaard voorbij zodat deze de race kon winnen.

"Eén ding is zeker: Ferrar zal mij niet veranderen in een tweede Rubens Barrichello. Als dit toch gebeurt dan stop ik met racen voor Ferrari. Ik ben niet begonnen met racen om tweede te worden," zei Massa tegen Bild. Het boek over de race in Duitsland is wat betreft de Braziliaan gesloten. "Ik zal er niet meer over beginnen, maar wil nog wel één ding kwijt en dat is dat ik daar zeer teleurgesteld was."