Jong Oranje mist ook De Jong tegen Oekraïne

Jeffrey

Voetballer Siem de Jong moet de dubbele confrontatie van Jong Oranje met Oekraïne, met als inzet een EK-ticket, aan zich voorbij laten gaan. De 21-jarige middenvelder van Ajax raakte dinsdag op de training aan zijn hamstring geblesseerd.

De komende dagen moet duidelijk worden hoe ernstig de kwetsuur is. Bondscoach Cor Pot heeft John Goossens opgeroepen als vervanger. Eerder haakte AZ-speler Nick Viergever al geblesseerd af.

Pot baalt van de blessure van De Jong. "Na het wegvallen van Viergever is het doodzonde dat we ook Siem niet kunnen inzetten tegen Oekraïne'', zegt Pot. "Hij is in de kwalificatie met drie goals en een aantal assists een belangrijke speler voor ons geweest."

"Maar ik heb vaker gezegd dat we een grote groep spelers hebben die niet veel voor elkaar onder doen", vervolgt Pot. "Dus we zullen het gemis van Siem goed opvangen.''

Jong Oranje opent zaterdag op het Kasteel in Rotterdam het tweeluik. Drie dagen later volgt in Kiev de return. De winnaar plaatst zich voor het EK onder de 21 jaar, volgend jaar in Denemarken.


De Jong in actie voor Ajax(Foto: Novum)