Force India: "Nog één stoeltje vrij"

Peterselieman

De baas van Force India Otmar Szafnauer heeft bekendgemaakt dat de renstal voor 2011 nog één stoeltje vrij heeft. Welke coureur er al voor volgend jaar bij de Indiase renstal getekend heeft wilde hij niet kwijt.

Aangenomen wordt dat Paul di Resta een racecontract voor 2011 heeft getekend. Hiermee zou de Schot mogelijk Vitantonio Liuzzi kunnen vervangen, maar de Italiaan beweert al over een contract voor volgend jaar bij Force India te beschikken. De verbintenis met Adrian Sutil loopt na dit jaar in ieder geval af en de Duitser lijkt in beeld te zijn bij Mercedes Grand Prix of Renault. Een extra jaar bij Force India sluit ook hij niet uit.

"Ja, we hebben drie coureurs en twee zitjes. Maar we hebben nog geen beslissingen genomen. Ik denk dat we de luxe hebben om rustig de balans op te maken en dan een besluit te nemen. Maar ik kan zeggen dat er nog één zitje beschikbaar is," zei Szafnauer tegen Autosport. Hij verwacht dat over een maand bekend is wie het andere stoeltje in zal gaan nemen.

Szafnauer zegt over alle drie de rijders tevreden te zijn. "Tonio kwalificeerde zich niet altijd goed, maar racete wel sterk. Adrian hield soms mannen als Lewis Hamilton achter hem, dus ik denk dat beide goed werk hebben geleverd. Paul heeft eveneens goed gepresteerd. Hij heeft in de trainingen maar weinig fouten gemaakt, geeft goede feedback en is ook nog eens een aardig persoon."