Chelsea-middenvelder Benayoun lang aan de kant

Peterselieman

De blessure van Yossi Benayoun blijkt ernstiger dan verwacht. Een MRI-scan heeft uitgewezen dat de 30-jarige middenvelder van Chelsea zijn achillespees heeft afgescheurd. Dat meldt de Israëlische voetbalbond op de website. Benayoun staat zeker een paar maanden aan de kant.

De aanvoerder van Israël raakte op 22 september in het Carling Cup-duel met Newcastle United geblesseerd. Benayoun was ondanks zijn blessure door bondscoach Luis Fernandez gewoon opgenomen in de selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kroatië en Griekenland.

Ook bij Chelsea dacht men dat de blessure wel meeviel, want de Londense club hoopte Benyaoun volgende week zaterdag na de interlandwedstrijden weer in te kunnen zetten. De Israëlische voetbalbond nam echter het zekere voor het onzekere en liet de kwetsuur nog eens onderzoeken. Benayoun komt zo goed als zeker dit kalenderjaar niet meer in actie.

Benayoun is bezig aan zijn eerste seizoen bij Chelsea. Hij werd afgelopen zomer overgenomen van Liverpool. Eerder speelde hij ook nog voor West Ham United.


Yossi Benayoun (Foto: Novum)