Nadal: "Schrijf Federer nooit af"

Peterselieman

Rafael Nadal denkt dat Roger Federer in de toekomst nog grote prijzen kan winnen in het tennis. De nummer één van de wereld verklaarde dit in Japan waar hij deze week deelneemt aan de Japan Open.

"Roger won de Australian Open en het toernooi van Cincinnatti, dus hij heeft een goed jaar achter de rug. Het is heel moeilijk om altijd maar 100 procent te zijn en wat Federer de afgelopen zeven jaar heeft laten zien is bijna onmogelijk om te herhalen," zei Nadal. De Spanjaard weet echter wel dat zijn grote rivaal afgezakt is naar de derde plaats op de wereldranglijst.

Federer won dit jaar zijn zestiende grandslamtitel, terwijl Nadal dit jaar zijn totaal op negen heeft gebracht en toegetreden is tot het rijtje tennissers dat elke Grand Slam al eens gewonnen heeft. Federer staat sinds zijn winst vorig jaar op Roland Garros al op deze lijst.

De Spanjaard vindt dan ook niet dat het tijdperk Federer voorbij is. "Natuurlijk zal hij blijven proberen de grote titels binnen te slepen. Zijn spel is nog steeds van ongekend hoog niveau. Het is onwijs moeilijk om altijd maar top te blijven presteren. Wat Roger heeft gedaan is heel, heel moeilijk," zei Nadal die weet dat Federer is zijn carrière tot nu toe 63 titels heeft gewonnen.