Identiteit omgekomen Duitsers Pakistan nog ongewis

Redactie

Na de dood van acht Duitse islamisten bij een raketaanval in Pakistan is officieel nog niets over hun identiteit bekend. Aanvankelijk werd gesproken over vijf omgekomen Duitsers, maar dinsdag berichtten Pakistaanse bronnen dat het er acht waren. Het ministerie van buitenlandse zaken in Berlijn liet dinsdag weten dat de zaak wordt onderzocht.

Een woordvoerder zei dat het ministerie en de Duitse ambassade in Islamabad informatie proberen in te winnen. Er is contact met de Pakistaanse autoriteiten, maar dat heeft nog niets stelligs opgeleverd.

De vermoedelijke Duitse islamisten kwamen maandagavond om bij een raketaanval, die naar wordt aangenomen door de Amerikaanse geheime dienst CIA werd uitgevoerd met een onbemand vliegtuig. De Duitsers hielden zich vermoedelijk in de omgeving van de stad Mir Ali in het aan Afghanistan grenzende tribale gebied Noord-Waziristan op om terreurtraining te ondergaan. Het zou gaan om dezelfde groep die volgens de CIA samen met twee Britten aanslagen voorbereidde in Europa.