Sauber wil F1-team niet verkopen

Peterselieman

Peter Sauber heeft nogmaals benadrukt dat hij zijn Formule 1-team niet wil verkopen. De Zwitser contracteerde gisteren Sergio Perez en de grote sponsor Telmex, maar dat betekent niet dat hij zijn aandelen in het team wil gaan verkopen.

Afgelopen winter nam Sauber het team weer van BMW over nadat het Duitse merk bekendmaakte zich terug te trekken uit de Formule 1. Sauber had het moeilijk omdat de noodzakelijke geldschieters wegbleven. Toch wist hij onder meer door het aantrekken van James Key de weg naar boven in te zetten. Met het aantrekken van Telmex van zakenman Carlos Slim moet deze weg definitief ingeslagen zijn.

Volgens de Zwitserse krant Blick bedraagt de overeenkomst vijftien miljoen euro en heeft een loopduur van twee jaar. De krant speculeert zelfs op een volledige overname van Sauber, maar de teambaas wil hier niets van weten. "Ik heb honderd procent van de aandelen van Sauber in handen en heb geen plannen ook maar een deel hiervan te verkopen. Met het vastleggen van Telmex willen we een signaal afgeven naar andere potentiële sponsoren," zei Sauber tegen de Daily Telegraph.