Zvonareva naar achtste finale Beijing

Jeffrey

Vera Zvanoreva heeft zich eenvoudig geplaatst voor de achtste finale van het tennistoernooi in Beijing. De Russin gunde haar Duitse opponent Andrea Petkovic slechts vijf games: 6-4, 6-1. De nummer twee van de plaatsingslijst neemt het nu op haar landgenote Maria Kirilenko, die Gisela Dulko aan de kant schoof.

Ook Fransesca Schiavone, als vijfde geplaatst, schaarde zich bij de laatste zestien. De Italiaanse won simpel met tweemaal 6-3 van de Slowaakse Polona Hercog.

Elena Dementieva plaatste zich met veel moeite voor de achtste finale. De als zevende gerangschikte Russin won in drie sets van de Japanse Kimiko Date Krumm: 6-3, 1-6, 6-3. Haar volgende opponent Ana Ivanovic had in de eerste set geen kind aan Olga Govortsova, maar kreeg het in de tweede set wat lastiger. Ze won met 6-0, 7-5.

Voor de Bulgaarse Victoria Azarenka eindigde het toernooi op een sneue wijze. Ze moest bij een 6-4, 2-3 stand in de tweede set opgeven. Daardoor mag Timea Bacsinszky zich opmaken voor een confrontatie met Elena Vesnina, die in een Russisch onderonsje Maria Sharapova de baas was: 7-6 (3), 6-2.