Vader verongelukte rodelaar kwaad over rapport

Jeffrey

De vader van de overleden Georgische rodelaar Nodar Kumaritashvili is kwaad over het rapport van een Canadese lijkschouwer. Die stelde dat relatieve onervarenheid een rol had gespeeld bij het fatale ongeluk tijdens de Winterspelen van Vancouver. David Kumaritashvili is het daar hartgrondig mee oneens. "Hij had niet aan de Spelen mee mogen doen als hij geen ervaring had."

Kumaritashvili stelde verder dat onervarenheid van atleten nooit tot hun dood mag leiden. Ook de Georgische sportminister verwierp de conclusies van de lijkschouwer. Volgens Georgy Natsvlishvili was Nodar Kumaritashvili's dood de schuld van de organisatoren omdat de baan in Whistler onveilig was.

De lijkschouwer van de provincie British Columbia stelde dat het ongeval deels te wijten was aan onervarenheid van de Georgiër op de snelle baan. Kumaritashvili had alleen tijdens een trainingssessie in 2009 in Whistler geoefend en in de aanloop naar de Spelen. Op de olympische baan worden hogere snelheden behaald dan op andere bobslee- en rodelbanen.


(Foto: Novum)