Lotus en Red Bull gaan samenwerken

Peterselieman

Het Formule 1-team Lotus gaat vanaf volgend seizoen de samenwerking aan met Red Bull Racing. De Maleisische renstal zal de versnellingsbakken en het hydraulische systeem af gaan nemen bij Red Bull Technology. Dit jaar behoren deze onderdelen tot de zwakkere punten van de Lotus TF127.

Technisch directeur van Lotus Mike Gascoyne is blij dat de deal rond is. "De aankondiging dat we een meerjarige overeenstemming met Red Bull hebben bereikt, waarin zij de versnellingsbakken en de hydrauliek zullen leveren, is een enorme stap voorwaarts voor ons. Het is ook een uiting van onze ambities voor volgend jaar en de komende kampioenschappen. De bak en de hydrauliek spelen natuurlijk een grote rol in de prestaties van de auto. Niet alleen op de baan, maar ook in het ontwerp."

"Het weghalen van de dubbele diffuser in 2011, betekent dat de achterkant van de auto opnieuw ontworpen moet worden en de levering van deze onderdelen zorgen ervoor dat we dat op onze 2011-auto goed kunnen doen."

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner: "We zijn erg blij met het besluit van Lotus om Red Bull Technology te gebruiken voor de bak en de hydraulische systemen per 2011. Het feit dat Red Bull Technology is gekozen als leverancier voor een ander team laat zien hoe veel we hebben bereikt sinds ons eerste jaar. We kijken uit naar onze samenwerking."