Jol verwacht geen vertrek steunpilaren in winterstop

Denny (nyny83)

Maarten Stekelenburg en Jan Vertonghen zijn de voornaamste kandidaten bij Ajax om weggekocht te worden. Martin Jol is op de hoogte van de interesse.

Al langer gaat het gerucht de rondte dat Vertonghen op de voet gevolgd wordt door Arsenal. In Londen zou hij herenigd kunnen worden met Thomas Vermaelen. De voormalige Ajacied maakte vorig jaar al de overstap naar The Gunners. Stekelenburg is door Edwin van der Sar al getipt bij Manchester United als zijn opvolger.

Het vertrek van Vertonghen en Stekelenburg lijkt slechts een kwestie van tijd. Trainer Jol verwacht dat hij zijn keeper en centrale verdediger in ieder geval tot aan het einde van dit seizoen kan behouden. Een vertrek in de winterstop zit er volgens Jol niet in.

"Ik krijg die signalen natuurlijk ook door", zegt de Ajax-trainer tegenover NUsport. "Het is niet meer dan terecht dat ze hen willen hebben. Ik verwacht niet dat er deze winterstop iets gebeurt. Die spelers weten ook dat je het haast nergens beter hebt dan bij ons. Everton wilde Jan hebben deze zomer, maar hij weet dat hij bij ons beter zit. Wij hebben 4,5 miljoen fans! Jan is zo slim dat hij alleen weggaat als hij helemaal klaar is voor een Europese topclub", aldus Jol.