FIFA 11 doet het lekker

Kevin (KoosyNL)

Kijkend naar de verkooplijsten van Nederland en van Engeland van de afgelopen week konden we al wel concluderen dat FIFA 11 een succes is. In beide lijsten staan de versies voor de Xbox 360 en PlayStation 3 bovenaan en dan is de game ook verschenen voor de PC, Wii, DS en PSP.

Dat de game het lekker doet is dus niet gek. Nu heeft EA laten weten dat de game in zijn eerste weekend meer dan 2,8 miljoen keer is verkocht en meer dan 150 miljoen dollar, zo'n 110 miljoen euro, heeft omgezet in de VS en Europa samen. Daarnaast waren er in het weekend meer dan 11,3 miljoen spelers online actief met FIFA 11.

EA's Peter Moore is tevreden over het succes van FIFA 11. Niet alleen de verkoopcijfers doen hem goed, ook met de reviews die FIFA 11 krijgt is hij erg blij.

“This is a landmark achievement for EA SPORTS – we’ve shattered sales records at retail, critics are praising FIFA 11 as being one of the most authentic and innovative titles ever, and fans are connecting and competing with other gamers around the world and have logged a record number of online connected game sessions.”

Daarnaast heeft EA ook aangekondigd dat FIFA’s Ultimate Team mode komende maand beschikbaar gesteld gaat worden en dat deze volledig gratis zal zijn.


FIFA 11