Zack Snyder regisseert 'Superman'

Peter Breuls

Na speculatie over diverse kandidaten voor de job lijkt het redelijk zeker dat Zack Snyder de regie van de eerstvolgende Superman-film op zich gaat nemen. Volgens de Hollywood Reporter verkoos filmgigant Warner Brothers hem boven kanshebbers als Darren Aronofsky en Tony Scott.

De Superman-franchise is in zwaar weer sinds de 2006-release van Bryan Singers 'Superman Returns', een film die gemengd werd ontvangen en oorspronkelijk een opvolger zou krijgen. Recentelijk heeft 'Dark Knight'-maker Christopher Nolan zich opgeworpen als producer om de Man of Steel een reboot te geven. Eentje die Warner Brothers hard nodig heeft om van dochterbedrijf DC Comics een goede bron van zomerse blockbusters te maken.

De nog titelloze film zal worden gebaseerd op een scenario van Nolans vaste screenwriter David S. Goyer en zal waarschijnlijk Supermans vijand General Zod bevatten, een personage dat ook al voorkwam in de Superman-films van Richard Donner en recentelijk in de tv-serie Smallville.

Zack Snyder heeft momenteel de film 'Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole' in de bioscopen en heeft al comic-ervaring met '300' en 'Watchmen'. Naar eigen zeggen is hij heel positief over het voortraject van Superman en Nolans rol erin, en heeft hij het volste vertrouwen in een goede vertaling van de hoofdpersoon naar het witte scherm.