Virgin Racing: "Blauwe vlaggen afschaffen"

Peterselieman

Virgin Racing wil de blauwe vlaggen in de Formule 1 afschaffen. Het team klaagt er over dat doordat de bolides vaak opzij moeten er al vele races verloren zijn gegaan.

"Het zou leuker zijn wanneer er geen blauwe vlaggen zijn. Verplicht opzij gaan, klinkt niet als racen en doet de sport geen goed. De gevestigde teams denken er wellicht anders over, maar op een racebaan zou je niet voor elkaar aan de kant moeten gaan," zegt Virgin-baas Richard Branson.

De baas van het raceteam Graeme Lowdon zegt dat de kleine teams in de F1 nadeel van de vlaggen ondervinden. "We krijgen al een blauwe vlag wanneer een koploper drie seconden achter ons ligt. En je moet hem dan binnen vier bochten voorbij laten. Daardoor ontstaan situaties dat we aan de kant gaan, terwijl de auto erachter nauwelijks dichterbij komt. Dat heeft al veel races voor ons geruïneerd."

Eerder dit jaar opperde Lotus Racing-baas Tony Fernandes al dat de vlaggen afgeschaft zouden mogen worden. "Coureurs worden betaald om in te halen, of dat nu achterblijvers of rivalen zijn. Sommigen klagen dat ze iemand vier keer op een ronde moeten zetten. Dan zou het toch geen probleem mogen zijn om hem op eigen kracht in te halen?"