Poels wil grote ronde rijden

Peterselieman

Grote onbekende in de Nederlandse wielerploeg tijdens het WK in Geelong was Wout Poels. De 23-jarige renner van Vacansoleil werd door bondscoach Leo van Vliet opgeroepen als vervanger van Laurens ten Dam en wist zich tot het laatst voorin te handhaven. Uiteindelijk werd hij 42e.

"De kramp schoot in de laatste ronde in mijn benen, ik was blij dat ik over de streep was," zei Poels. "Tot twee ronden voor het einde kon ik met de besten mee. Ik ben net 23 en heb volgens mij toch wel iets laten zien. Eerst maar eens zien hoe ik herstel van deze reis. We rijden Parijs-Tours, maar dat is niet echt een wedstrijd voor mij."

"Kijk maar eens hoe hij hier de afgelopen week is bezig geweest. Wout werd met de dag beter," zei een zeer tevreden bondscoach Van Vliet. Hij was blij dat de Nederlanders zich met Poels, Lars Boom, Koos Moerenhout en Niki Terpstra tot diep in de finale hadden laten zien.

Voor Poels smaakt het in ieder geval naar meer. Hij hoopt dat met het aantrekken van Riccardo Riccò Vacansoleil uitgenodigd wordt voor de Giro d'Italia of de Vuelta a España. "Het lijkt mij in dat opzicht geen verkeerde keuze, maar het blijft afwachten. Natuurlijk ken ik zijn reputatie en hoor ik wel eens verhalen over hem. Maar ik oordeel niet zolang ik hem niet persoonlijk ken. Ik geef iedereen een kans," zei de Limburger die voor volgend jaar mikt op deelname in een grote ronde.